Szombathelyen, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Jufa Hotels játékosa, Szita Márton nyerte férfi egyéniben a Vörsas Kupa asztalitenisz-ranglistaversenyt.

A Szombathelyi AK-Sport-iskola a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel karöltve 22. alkalommal rendezte meg az ifjúsági és felnőtt ranglistaversenyt, kilencedszer Vörsas Kupa néven. Az Arena Savariában szombaton egyéniben és párosban a felnőttek (nők, férfiak), vasárnap az ifjúságiak (lányok, fiúk) álltak asztalhoz. Előbbieknél 80-an, utóbbiaknál 69-en indultak. Megyénket a felnőtteknél hét celldömölki, két büki és egy SZAK-játékos képviselte. Közülük egyéniben Szita Márton remek teljesítményt nyújtva megnyerte a viadalt. A CVSE játékosa a főtáblán a csákvári Hoffmant 4:0-ra verte, majd a szintén celldömölki Katus Krisztiánt 4:2-re győzte le. A négy közé jutásért Bruckner (Regenstauf) ellen bizonyult jobbnak (4:3). Az elődöntőben a BVSC-s Do Phuong Nam-ot verte 4:3-ra, majd a döntőben az osztrák Wiener Neudorfban szereplő Juhász Patrikot 4:0-ra győzte le.

vorsaskupa szita 2017

A CVSE-s Fazekas Péter-Kriston Dániel duó lett a legeredményesebb vasi kettős, a második helyen végzett. A főtáblán a szintén celldömölki Baranyai Domonkos-Iván Bertold duót (3:0), majd a Do Phuong Nam-Jeszenszki (BVSC) kettőst (3:0), aztán a Both Olivér (BVSC)-Böhm (Wels) párost (3:1) verték Fazekasék. A fináléban a Molnár Krisztián-Jakab János (BVSC) duó azonban 3:0 arányban jobbnak bizonyult náluk.

Az ifjúságiaknál megyénkből három celli, két büki és egy SZAK-játékos indult. Fiú egyéniben Baranyai Domonkos (Celldömölk) jutott a legtovább, a fiatal játékos második helyen zárt. A főtáblán Rózsát (BVSC), majd Némethet (PTE-PEAC) egyaránt 3:1-re, Nagyot (Budaörs) 4:2-re verte. A döntőben Juhász Patriktól 4:0-ra kapott ki.

Fiú párosban a Baranyai Domonkos-Iván Bertold kettős a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A kemenesaljai duó a budaörsi Marossy- Lotz kettőst 3:2-re verte, aztán a Both-Molnár párostól 3:2-re kikapott, így a harmadik helyen zárt.

Győztesek és vasi dobogósok. Felnőtt, férfi, egyéni: 1. Szita Márton (Celldömölki VSE-Swietelsky-Jufa Hotels). Páros: 1. Jakab János-Molnár Krisztián (BVSC), 2. Fazekas Péter-Kriston Dániel (Celldömölk). Női, egyéni: 1. Peterman-Varga Tímea (Budaörs). Páros: 1. Ceglédi Szilvia-Horváth Lilla (Statisztika, Orosháza). Ifjúsági. Fiú, egyéni: 1. Juhász Patrik (Wiener Neudorf), 2. Baranyai Domonkos (Celldömölk). Páros: 1. Molnár István-Both Olivér (Jászkun Volán), BVSC), 3. Baranyai Domonkos-Iván Bertold (Celldömölk). Lány, egyéni: 1. Fehér Orsolya (Statisztika). Páros: Fehér Orsolya-Dari Helga (Statisztika).

 

Forrás: https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/hazai-dobogosok-az-asztalitenisz-ranglistaversenyen-2160943/
Pum András
Kép: Szarka Tibor


 

szuperliga asztalitenisz 3fordulo

Forrás: Fazekas Péter


 

A szezon első hazai bajnokiján rangadót bukott a hétszeres bajnok CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels extraligás féfi asztalitenisz-csapata. Meglepetésre a 15 éves, az előző idényben Celldömölkön játszó Both Olivér ütötte el a vasiakat a győzelemtől.

CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels-BVSC-Zugló 4-6
Celldömölk, férfi asztalitenisz Extraliga-mérkőzés.

Páros: Fazekas, Kriston-Jakab, Molnár K. 3:2 (-5, 3, 9, -10, 6). Fazekas Péter és Kriston Dániel nagyon szoros mérkőzést vívott a BVSC összeszokott párosával. A hazai kettősnek az ötödik szettben sikerült pontot tennie a meccs végére (1-0).

asztalitenisz kriston fazekas

Egyes - 1. forduló: Szita-Both O. 0:3 (-7, -9, -7). Kriston-Jakab 0:3 (-3, -9, -8), Fazekas-Molnár K. 3:1 (-6, 8, 9, 7). Hidegzuhannyal indult az egyéni mérkőzések sora: a még serdülő korú, 15 éves Both Olivér – aki az előző szezonban a CVSE NB I-es csapatában szerepelt kölcsönben – legázolta Szita Mártont. Ráadásul Kriston Dánielnek sem volt semmi esélye az olimpikon, ma már edzőként is dolgozó, de még mindig nagyon jó Jakab János ellen. Viszont Fazekasnak a szintén korábbi válogatott Molnár Krisztiánt sikerült legyőznie, úgy tűnt, talán oldódik a sokkhatás okozta görcs a hazaiaknál (2-2).

1. forduló: Szita-Jakab 2:3 (-8, 8, -8, 3, -7), Fazekas-Both O. 3:2 (-9, 10, 5, -9, 7), Kriston-Molnár 1:3 (6, -8, -3, -8). De a következő körben csak egyetlen jó történt a celliek oldalán, Fazekasnak vért izzadva sikerült legyőznie az ifjú trónkövetelőt. Lépéselőnybe kerültek a vendégek (3-4).

2. forduló: Fazekas-Jakab 0:3 (-7, -10, -15), Szita-Molnár 3:2 (-7, -4, 2, 7, 2), Kriston-Both O. 1:3 (-9, -7, 4, -7). Fazekas szoros szetteket vívott Jakabbal, de mindhármat elvesztette. Szita két elbukott játszma után felülkerekedett Molnáron – így még maradt esély a döntetlenre. De csak elméletben. Mert Both Olivér Kristonnál is egyértelműen jobb volt, és gyakorlatilag megnyerte a BVSC-nek a mérkőzést (4-6).

Győzött: Fazekas 2, Szita 1, Fazekas-Kriston páros, illetve Jakab 3, Both O. 2, Molnár 1.

 

Forrás: https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/egy-15-eves-asztaliteniszezo-utotte-el-gyozelemtol-hetszeres-bajnok-cvse-t-2140831/
Horváth Erika
Kép: Unger Tamás
Korábbi fordulók eredményei: http://www.moatsz.hu/index.php/eredmenyek/nemzeti-bajnoksag